diumenge, 3 de novembre de 2013

La quarta via

La tercera via és història. Tots sabem que només és una estratègia per dividir el catalanisme i fer avortar el procés d’independencia que tot just hem iniciat. Una proposta sense cap contingut real, motivada per la pressió dels grups econòmics i mediàtics perquè al final res no canviï, i que els catalans amb un mínim de dignitat hem de rebutjar des del primer moment.

Perquè, si de veritat ens estimen tant i volen que no completem el procés d’independència, el que han de fer és una proposta de  debò, amb compromisos i continguts reals. I  un cop descartada la tercera via per incompareixença, aquesta proposta seria la quarta via que, d’entrada, podríem resumir en els 5 punts següents:

  1. Reconeixement de Catalunya com a nació
  2. Concert econòmic
  3. Competències exclusives en cultura, educació i llengua
  4. Traspàs de les infraestructures de transports i comunicacions
  5. Celebració d’un referèndum d’independència en el termini màxim de 10 anys
Amb aquesta quarta via sobre la taula, potser sí que alguns ens decantaríem per acceptar la proposta del govern espanyol, davant de l’escenari d’una independència declarada unilateralment que podria trigar anys a ser acceptada plenament per la comunitat internacional.

Però no hi ha perill. Mai de la vida des d’Espanya se’ns oferirà una proposta semblant, i realment només ens restarà seguir avançant cap a  la independència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada