divendres, 3 de febrer de 2017

Untermenschen

Hi ha una escena clàssica abans de les batalles que és quan els generals fan una arenga a les tropes, tot assegurant que els soldats enemics no són éssers humans, sinó monstres embogits, sense moral i assedegats de sang. Així doncs no hi haurà cap problema a matar-los perquè aquells enemics no són realment persones.

Se'n diu deshumanització de l'adversari. Si els altres no són persones, no tenen drets. I si no tenen drets, estarà bé tot el que els fem. No hi ha cap mal a matar un gos boig.

Els nazis, tan civilitzats ells, ho van teoritzar. Tots aquells russos, gitanos, jueus i homosexuals que perseguien no eren persones sinó infrapersones, Untermenschen. Els podien empresonar, torturar o matar sense majors problemes perquè realment no estaven fent mal a veritables éssers humans. Fins i tot, surava una certa obligació moral -perdoneu-me la paraula- d'exterminar tots aquells indesitjables per assegurar la salvació de l'autèntica raça humana.

La política, continuació de la guerra amb altres mitjans, no li fa fàstics a aquesta perversió. Els adversaris polítics no són persones amb idees diferents de les nostres, sinó uns beneits ignorants enganyats, com a mínim. No cal discutir les seves idees perquè de fet no en tenen. Només nosaltres tenim raó perquè som els únics que pensem.

Quan ara diuen que els independentistes som uns indocumentats xenòfobs egoistes, enganyats per uns dirigents perversos, manipulats pels mitjans de comunicació i adoctrinats per l'escola, justament el que fan és deshumanitzar-nos. El que pensem, volem o votem no té cap valor, perquè no som persones cabals amb qui raonar. Som éssers alienats que no cal esforçar-se a entendre. Untermenschen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada