dissabte, 30 de gener del 2021

Els jutges no tenen por de ningú

Per si mai fem res mal fet, els ciutadans normals tenim por dels jutges. Quan s'equivoquen, els polítics també tenen por dels jutges, a més de témer la premsa i, cada 4 anys, els exàmens de les eleccions. Però els jutges, de qui tenen por?

De ningú. Els jutges no tenen por de ningú. Són independents de l'executiu i, evidentment, del legislatiu. Si creiem que un jutge ha prevaricat flagrantment, hem de demanar que s'ho miri... un altre jutge. I si mai se'ns ocorre fer saber a un jutge pel carrer que ens fan fàstic les seves sentències, encara que sigui de la forma més educada possible, ens obriran de seguida un procés per terrorisme. És a dir, no els cal tenir por de res, ni des del govern ni des de l'ira popular.

És bo que els jutges no tinguin por? D'entrada cal dir que sí, perquè això garanteix que siguin independents a l'hora d'impartir justícia. El problema passa quan els jutges no apliquen la justícia, sinó que se la inventen, sense que hagin de tenir cap mena de prevenció pel que els pugui passar.

I és amb la impunitat que els dona aquest poder absolut que s'entenen actuacions com les del Tribunal Superior de Justícia de la Colònia, quan decideix, pels seus collons morenos, que s'ha d'anar a votar enmig d'una pandèmia, per sobre del que havia acordat un govern de Catalunya que consideren directament inferior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada