diumenge, 15 d’agost del 2021

Salvem els pájarus de la Ricarda

Sembla que l'ampliació de l'aeroport de Barcelona no es podrà fer per l'afectació que suposaria en l'estany de la Ricarda, espai natural protegit. Tampoc no es podrà ampliar cap al mar perquè es veu que és impossible, no com a llocs com Gènova, Niça, Venècia, Gibraltar o Beirut, sense parlar del nou aeroport turc Ordu-Giresun, construït totalment sobre una illa artificial.

Per la seva banda, Aena menteix quan condiciona els 1.700 milions d'euros d'inversió a l'ampliació de les pistes, o quan ens diuen que aquesta inversió crearà 83.000 llocs de treball directes i 280.000 d'indirectes. Que ja ens afaitem.

Dit tot això, caldria cridar l'atenció sobre unes espècies que ocupen la zona de la Ricarda i altres espais propers a l'aeroport, que es podrien veure afectats per l'ampliació de les pistes. Els anomenarem els pájarus de la Ricarda


Comencem per la zona entre la platja i l'aeroport, on trobem el "Acuartelamiento Aéreo del Prat" on els membres de l'exèrcit espanyol de l'aire poden disfrutar de bungalows particulars, piscines, pistes de tenis, etc. tocant a la platja.

D'altra banda, ja a la zona de la Ricarda, trobem fins a quatre espectaculars residències amb piscina en primera línia de mar. La primera de l'esquerra es la casa protegida Gomis-la Ricarda, que, com la resta, és d'ús particular dels descendents de la família Gomis-Bertrand.

Pájarus de la Ricarda, crec que no heu de patir pel vostre futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada