dimecres, 27 d’octubre del 2010

El meu vot, i el de 123.957 catalans més, no serviran de res el 28-N

Fent números amb les previsions del Racòmetre del 25 d'octubre, resulta que les candidatures independentistes de Solidaritat Catalana i Reagrupament sumaran un total de 123.958 vots, que equivaldran a un 4,25% dels vots emesos. El problema és que amb  els percentatges previstos i les circumscripcions que preveu la llei electoral, cadascuna de les candidatures obtindrà exactament zero escons. 

I si ajuntéssim les dues candidatures? Doncs tindríem assegurats 6 escons: 4 per Barcelona, 1 per Girona i 1 per Tarragona, i a 1.000 vots del de Lleida. Un resultat prou digne, amb independència -sempre!- dels nous vots que aconseguís moure la formació d'una candidatura conjunta.

Encara hi som a temps. Si no de fer una candidatura conjunta global, almenys sí de retirar les candidatures més febles en cadascuna de les circumscripcions. I com que no es pot passar de zero a tot, caldria començar per fer un primer intercanvi de cromos, que sembla claríssim: Solidaritat retiraria la seva candidatura per Girona, on està clarament per sota de Reagrupament, i a canvi Reagrupament faria el mateix amb la seva de Tarragona, on suma un percentatge força baix. Les espases continuarien en alt a Barcelona i Lleida, però almenys en dos territoris sumaríem vots i representació. I evidentment si també entressin Barcelona i Lleida en el joc, molt millor per a tots. Però com a mínim caldria aconseguir aquest gest de bona voluntat al voltant de Girona i Tarragona.

Som-hi ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada