dijous, 31 de gener del 2013

Barcelona, una de les millors ciutats del món

Els barcelonins, i els catalans per extensió, tenim el defecte d'anar pel món amb un cert sentiment d'inferioritat. Voltant per París, Roma o Berlín, ens passem el dia envejant secretament els seus museus, les seves grans avingudes, els parcs o el sistema de transport públic. Ens diem que estaria molt bé que a Barcelona tinguéssim allò o allò altre, però ho donem per impossible, sospirant pel dia que la nostra ciutat estigui a l'alçada.

Doncs bé, resulta que Barcelona ja és una de les grans ciutats del món. Repetim-ho: Barcelona és una de les grans ciutats del món. Potser no ho és per nombre total d'habitants, ni per patrimoni artístic, ni per serveis públics, però sumant una mica d'aquí i d'allà resulta que el paquet global és impressionant. I com que nosaltres no som capaços de creure'ns-ho, han de venir de fora per explicar-nos-ho. El sr.Google en té la prova: teclegeu Barcelona best cities in the world i us sortiran un munt de llistes on Barcelona ocupa els llocs d'honor. Evidentment, les classificacions són germanes de les estadístiques i, per tant, cosines de les mentides, però alguna cosa deu haver-hi de veritat. Alguns exemples recollits en pocs minuts:

1a world's best summer city (My Destination)
1a ciutat mundial amb platja (National Geographic)
1a ciutat del món per a skating (Skateboarding Transworld)
2a best city in the world (Foursquare)
2a ciutat del món per a reunions internacionals (DCI)
2a millor destinació turística mundial (Us News Travel)
3a global fashion city (Atlantic Cities)
4a international bike friendly city (revista Bicycling dels EUA)
5a world's greatest city (Time Out)
5a ciutat del món en oci nocturn (web Hotels.com)
7a ciutat del món for surfers (web STAB)
8a top destination mundial (Trip Advisor)
8a european smartest city (CoExist)
10a most loved city mundial (CNN Travel)
11a ciutat mundial per estudiar a la universitat (consultora QS)
11a ciutat mundial més visitada (Maps of World)
15a top city del món (Askmen)
40a ciutat del món en qualitat de vida (consultoria Mercer)

Evidentment abunden les classificacions estrictament turístiques, i n'hi ha també de sorprenents, com la que diu que Barcelona és una bona ciutat per als surfers, però en global, tot plegat impressiona. Potser no estem tan malament, que deia aquell. I el dia que siguem independents, on diu Barcelona també hi aniran posant Catalunya, perquè ens començaran a conèixer com a país normal i no una mig-regió de no-sé-on.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada